Matematik

Valborg nyss överstökat. Inte mycket att säga om..

Det som däremot kan verka mycket när man tänker efter är hur mycket korvbröd vi äter..
ALLT!!!!!! kommer med en lastbil på något sätt, vad du än gör/håller på med,det är vi ju överrens om sen tidigare..

Senaste dagarnra har jag haft riktig fin körning som jag gärna skulle vilja fortsätta med av olika anledningar. Men själva godset under dessa fyra dagar har i huvudsak bestått av fryst korvbröd.

Hur många korvbröd har då stått på flaket? Tänker inte ta fram miniräknaren men man kan säga så här:
I varje låda rymms ca 96st korvbröd. På varje pall står det 80 st lådor. Varje lass (ett/dag i fyra dagar) rymmer 48 pall. I detta lass räknas också in 5-10 pall hamburgerbröd. Men för enkelhetens skull klassar jag dessa åxå som korvbröd (då jag ej vet antal/låda och pall)

Som en extra nöt till detta kan sägas att innan körning av korbröd har jag även kört jäst som ska till bl a bagerier. Hur många korvbröd utvinner man av ca 30 ton jäst??? (ca 130 ton färsk blötjäst på dessa fyra dagar)

Tänk på den du!  :=D

Ha en trevlig långhelg! / M

Dagens citat

bland kan man få sig ett gott skratt..Eller det har jag fått många på sistone tackvare alla underbara goa vänner man umgåtts/haft kontakt med sista tiden.

Men idag fick höra nåt som berörde på djupet. Ringde hem till mn kära syster och kollade av läget i småland och i hopp om att systersonen var hemma...

Även om han inte var hemma så jag vi kunde prata har han tydligen fångat upp nåt jag sagt vid nåt tillfälle när jag hälsade på och vi lekte lite.

Citerar det Melvin sagt till min syster : "Martin säger att han inte är vuxen"
Vad han menar med det får man nog aldrig reda på då han bara är fyra år men här finns EN förklaring: http://sv.wikipedia.org/wiki/Vuxen, 

När jag hör ordet "vuxen" tänker jag i första hand på denna lilla dam:
vuxen eller?
"jag vill aldrig mera bliva stur"

Att jag dessutom börjar närma mig en "magisk" ålder gör att man tänker till lite extra *ler*

Men man är nog aldrig äldre än man gör sig. Ska nog försöka stanna på 27 (!)

"Du och jag, och några öl"

Så var den efterlängtade helgen redan kommen och gången (på tok för fort) En helg som nog får gå i smilets tecken...

Min alltid gode och för evigt goa (barndoms) vän var på besök i helgen.. I första hand för att hälsa på en släkting men som blev inställt av olika anledningar. Men detta hindrade inte Magnus från att ändå dra ca 80 mil t/r, bara för att hälsa på mig för första gången sen jag flyttade från bygden. Det kallar jag trogen vänskap!


Och det blev en helg precis som väntat (nästan) där uttryck som "vad är det gubbjävel" blev en fras som användes flitigt oss två trogna grabbar emellan.

Inget planerat för fem öre vad vi skulle hitta på mer än att lite alkohol skulle konsumeras (festar ytterst sällan så nu var det tillfälle för det). Mat?? Ja, två mindre lyckade kockar i ett kök är dömt att misslyckas så det blev att äta allt från kinamat till räksmörgås.


En helg i Stockholm behöver inte betyda en helg i Stockholm. För med lite kort varsel, dvs mitt i natten efter några öl på balkongen, kan man ju boka en x-ning för att sedan åka på densamma ca 15 timmar senare...

Sagt och gjort. Och det blev en x-ning med många härliga skratt, grabbiga utryck och en riktig överraskning. Nej, Magnus friade inte till mig, eller tvärtom heller, (vi är lagda åt andra hållet även om jag fick tips av en vän att vi, M och jag, skulle sova skavfötters, hihi)


Av en slump tittade jag in genom skyltfönstret på Taxfree när vi gick förbi och vem fick man se då om inte en bybo från hemma i småland. Och inte vem som helst när jag väl gjorde en konfrontation med personen. Det var Marie som jag gått danskurs ihop med några terminer i småland. Gissa vilka som dansade bugg i ett hörn på discogolvet  sen(!).Underbart kul och trevligt... Småläningar finns överallt när man minst anar :)


Men en x-ning består ju av så mycket mer än party och dans. Tyvärr (?) fick jag inleda hela båtresan med att lämna min käre vän själv i drygt en och en halv timme för att gå på massage och spa då en stel nacke och rygg inte ville ge med sig. För att överhuvudtaget kunna fortsätt kvällen med någorlunda normala rörelser (att bara öppna dasslocket var ett ansträngande moment tex) var detta ett måste men attans så skönt med bubbelpool, bastu och soft musik...


I skrivande stund vet jag att "gubben" har kommit hem till sin familj och ligger och sover med många härliga minnen och skratt från helgen som gått. För det kommer i alla fall jag att göra och glädjas åt att vi fick umgås lite "på tu man hand" och skratta gått åt varandras tokigheter. 
Lite synd dock att inte du åxå var ledig några dagar till då rena grabbhelger är sällsynt...


/ Puss och kram \


 

han och jag

en öl med sin bäste vän på en solig balkong, kan det bli bättre?


Varför le?


varför måste man le stort på varje bild?


 

lite mat
en "liten" räksmörgås är klassisk frukost på x-ning

Papperslösa samhället (?)

"Det blir inte så mycket papper med dator va?"

Så lät det för många herrans år sen.. Ikväll var vi på en liten utbildning inom företaget då nya handdatorer ska installeras i samtliga bilar.
Datorerna ska användas som ett komplement till fraktsedlarna... Själva grejen hur man ska göra med handdatorn var inte så svårt.
Men varför ska det vara så många olika moment bara för att flytta en pall från punkta A till B som måste knappas in?..Visst, jag har lite förståelse över det här fallet Schenkers logistik och deras affärsidé. Men ändå går det lite till överdrift tycker jag...

Och hur var det sen med mindre papper (?)...Fraktsedeln som ändå måste skirvas på osv ska ju tillbaka till företaget..Och infon som jag samlat i handdatorn kommer ju garanterat ut på ett papper som en back-up sen, eller??..

Nu är jag absolut inte negativ till nymoderniheter utan är bara lite fundersam över att det ska vara så "flashit" bara för att en dator är inblandad.....

Kvällen avnjöts med ett glas starkcider från ett varmt bad... Jobbar man mycket i ett kyllager är det nog bra för lederna att få lite värme..Men mer än så behövs nog.....Kanske dax att ta i det där med motion på riktig,...

Ha en fin fin lill-lördag :) / M


"Red Bull ger dig vingar"..Eller hur??

Vissa dagar ter sig lite märkligt, eller rättare sagt hur man fördriver tiden på dessa.
En dag som denna då man vakna på tok för tidigt av olika anledningar kunde man ju bara inte sitta hemma och se solen gå oanvänd förbi på himeln :)
Efter ett par sms med en mycket god vän som bor lite "på landet" en bit utanför stan och övertalande från henne om att "skippa frukosten och kom hit och ät" (för att spara dyr prattid) åkte jag med snabba ryck mot lite nordligare breddgrader.

En helt underbar förmiddag i solen där vi prata om allt och inget, både tråkiga och roliga saker, fkade och bara njöt. Att dessutom telefonen var kvar i bilen gjorde inte saken sämre. Är man på "landet" vill man ju njuta av lugnet och fågelkvitter:)

Tiden går fort när man har trevligt och min gode vän skulle iväg på annat. Men i stället för att åka hem tog jag en sväng förbi Arlanda Flygplats. Flygplan är nåt som alltid facinerat mig. Och en dag som denna med klarblå himmel kunde man ju inte annat än bara stå och titta på dessa vidunder i timtal.

Och vissa saker får tala för sigt självt:: Betalar man 50 spänn i P-avgift bara för att gå i Sky City och ta nåt att äta medan man tittar på allt som rör sig på banan (och se alla spännande passagerare) samt när P-tiden gått ut förflyttar man sig utanför området bara för att se "något maffigt" flyga över huvudet. Står man då kvar på samma plats i flera timmar, stundtals pratande i telefon...Ja, då vet i hundan om man inte borde tänka på hur man man mår, egentligen :). Var nog på Arlanda området i ca fyra timmar (!)

Fast och andra sidan, från vilken plats på jorden jag pratar i telefon har väl ingen betydelse. Jag var ju iallafall utomhus i solen:)

Trevligt resa kära läsare!

Högt i det blå!
Högt i det blå! Ingen stor jumbo Airbus men...

bara flyg
Ingen fågel utan ett flygplan

Solkräm på!

Jaha, då har våren förhoppningsvis äntligen kommit för att stanna för att sedan gå över till sommar. Men man ska aldrig säga aldrig. Nästa gång man vaknar kanske det är en halvmeter snö ute :D (!)

Men den rätta känslan av våren får man när man kan gå ut på balkongen och äta frukost/middag efter man ha jobbat och slitit en natt på vägarna.

Och den rätta känslan av sommaren blir när man kan vara ute sent om kvällarna, helst vara i en park med goda vänner och sitta och fika/grilla tills solen går ner...För att inte tala om utedanserna som kör igång runt valborg :)

Ja, det finns mycket man kan skriva om varma sommarvindar, trevliga kvällar utomhus till långt sent in på småtimmarna. Och att folk blir mer glada och lättsamma (lättklädda?) gör inte saken sämre  *ler*


Trevlig helg!/ Mvad är väl en frukost på balkongen i solen? Alldeles underbar :)
frukost på balkongen


Påskharen

Detta blir ett inlägg lite utöver det vanliga... Har ju som mål att försöka ha ett budskap med det jag skriver.
Kankse lyckas denna gång också...

Påsken närmar sig och med den en massa roligheter. Det är dans, träffa familjen/släkten, börja våryra lite ute, åka till landet osv..

För mig känns det som om allt detta kan kvitta (inte bokstavligt talat).. Men jag erkänner att det är lite för mycket hysteri överlag kring de flesta högtider. Varför måste allt speedas upp??

Själv kommer jag att jobba ända fram till sent på fredagkväll vilket på sätt och vis känns förbaskat skönt. Då behöver jag inte ha ågren för allt man "borde" ha gjort/göra i stället. Men visst, det vore kul och kanske hinna åka ut på nån dans, komma bort från stan lite.träffas och umgås med nån utan att det är ett "måste" just för att det är påsk. Eller det är kanske just därför man känner ett "måste", just för att det är påsk och det tillhör helgen??

Min stora förhoppning är dock att min käre vän och hans flickvän behöver en x-tra husse åt sina fyrbenta vänner i helgen..
Så är du en hare som läser detta -  gå och göm dig :)
jag är vackrast
mammas skyddshelgon Zimba (på tal om djur)

Vår dag eller vårdag med Ragnar?

Vilken underbart skön dag idag :)
Trodde jag skulle bli sittandes inne idag, men det hade inte samvetet ro till. Igår var jag så trött att jag satt och somnade med fingrarna på tangentbordet när jag chattade och vakande av att det pep och blinkade " meddelandet för stort och kan ej skickas". Idag skulle jag ta vara på dagen på ett bättre sätt

Efter att ha "bjudit ut in mig själv" till en träff med en av mina goaste vänner blev det en liten tripp i solen där vi bara satt och njöt, pratade och skrattade medan vi åt på varsin mycket välsmakande glass på en parkbänk tillsammans med flugan Ragnar.
En liten promenix i solen där "men röd är en vacker färg"  är skäl nog att för att gå mot röd gubbe  :D

Ena promenaden avlöste den andra. På väg hem med kollektivtrafiken fick jag ett samtal av en annan vän som behövde prata av sig lite under en något längre motionssträcka. Hem och byta skor och sen på det igen .Solen sken ikapp med oss hela kvällen.
Under denna lilla rutt fick jag lära mig att man kan tjäna tio spänn genom att vrida på huvudet. Biträdet i butiken där vi tog vårat pitstop-fika (som avnjöts på en brygga vid vattnet tills solen gick ner) sa: "Varför tittar du där?".
Fattade ingenting utan fortsatte titta på samma skyllt bakom disken
"Titta inte på den. Vänd dig om. vi har kampanj, 39 kr istället för 49 om du läser den andra skylten"

Blev en helt lyckad eftermiddag/kväll. Skönt att det inte blev dans som det var tänkt. Detta var verkligen toppen med två toppen personer att valla runt med.

Tack S och M för en underbar vårdag i solen!


RSS 2.0