Visst finns det en mening med att saker sker...

- här är beviset!

Har läst några gånger på en väns blogg om att det måste finnas en mening med att vissa saker sker. Har tagit detta lite med en nypa salt men har sen tidigare i veckan ändrat uppfattning om det...

För visst finns det nånstans en orsak att mycket, inte allt sker. Jag tror inte på övre makt eller är skrockfull. Men vill nog inte helt förneka saker ändå...

I tisdags kväll/natt när jag jobbade tyckte jag att i det stora hela flöt på bra. Men redan vid första lastningen (av två) hos kunden sa utlastningschefen att "vi ligger lite efter med plockningen".
Inget som påverkar mig i det stora hela eller att jag skulle bli onormalt sen därifrån. Men inte så tidig som jag ville då jag efter det hade "några timmar" kvar av nattens arbetspass.

När jag slutligen kommer hem till bostaden på sena efternatten, dvs runt kl 03, ringer min chef och jag förstår och hör på tonläget att hon är i kris av en chaufför. För vad gör hon annars uppe så tidigt *smile*
Han som ska köra morronsvängen efter mig har bara någon minut innan det samtalet ringt och sjukskrivit sig. Och bilen måste rulla inom kort då vi har fasta lastningstider som måste hållas!!
Kommer överens om att jag kör första svängen, ca tre timmar, medan hon med ljus och lykta letar efter nån som kan ta över sen. Kom i säng kl 08 istället...

Denna dag hade jag begärt ledigt några timmar på kvällen för att sedan börja köra igen efter de två lastningarna (läs ovan).

Om man nu summerar ovan kan man dra följande slutsats:


Om inte kund varit "sen" med plockningen av mitt lass hade...

... jag varit hemma ca en timme tidigare, hunnit gå och lägga mig med avstängda telefoner. Chefen hade förmodligen inte fått tag i nån som kunde börja vid kl 0400...
... kunden hade då blivit måttligt irriterad för att de inte blev av med godset... I sin tur kanske detta lett till uppsagt kontrakt av körningen
... förmodligen hade inte lastbilen tankats då jag skrev en lapp till ordinarie chaffis att han skulle fixa det under dagpasset. Nu blev det en kille från ett bemanningsföretag som körde och de har inte tillgång till tankkort.
...även om jag inte begärt ledigt hade åkeriet ändå fått sätta in någon på kvällen för att jag skulle klara dygnsvila mm. Nu var ju det ändå redan löst pga ledigheten.


En kedja av ett "försenat lass" som i slutändan bidrog till nåt bra. För det var ju det som var meingen . :)

(givetvis gjorde jag inte detta utan att förhandla om nån form av kompensation *smile*)

Trevlig helg!/ Tusse

Ärlighet varar längst! (25/7)

Skulle skirva en blogg om lite annat tänkte jag men måste börja med detta.

Att det finns sån respekt och ärlighet som en person visade för mig idag tror jag är sällsynt. Överlag tror jag att många, inkl mig själv, är lite för egotrippade. Även om man tänker och bryr sig om andra är det de där små sakerna som många gånger utmärker helheten till det bättre...

Fick ett samtal idag av en av mina närmsta vänner. Denne undrade kort och gott om det var okey att denne bodde ihop med en annan vän till mig under ett stort event.

Har inga känslor för vår gemensamme vän eller nåt annat som skulle få mig att motsäga mig detta. Men just det fina att min vän fråga om det var okey för mig gör att man utan tvekan hade givit MVG i "gott uppförande" om man varit lärare:)

Inte utan man känner sig lite stolt på nåt vis inombords :)

Var är du nåns stans? (24/7)


Satt under nattens körning och funderade på en sak, som vanligt. Men inte vad som...

När jag var i 15-20 års åldern och precis flyttat hemifrån hade jag en nära vän där som jag umgicks/pratade en massa med. Vi gick i samma klass från åk 1-9. Men pga jobb flyttade han först till Kalmar och sedan pga kärleken till Mariestad. (denna flytt hjälpte jag honom med då han själv inte hade KK då)

Drygt ett halvår efter det försvann vår nästan dagliga kontakt av olika saker och nu börjar jag bli väldigt sugen på att upp kontakten igen. Vi har inte pratat eller setts på ca 10 år så jag vet inte ett dugg hur han har det, om han har egna barn/gift sig mm. Han vet nog minst lika lite om mig....

Gjorde en sökning på Eniro och fann hans namn (tror jag) reggat på tre olika mobilnummer fast samma adress, På Eniro står ju även när personen fyller år det datumet stämde (tur man har bra minne ibland).

Så nu sitter jag här, med adress och tre mobilnummer (som förmodligen är nåt av sambons eller barnens) och vet inte riktigt hur jag ska ta upp kontaken. För jag vet att kommer att göra det och jag vill! Men vad säger man efter 10 år till nån? Skickar man sms, snigelbrev eller ringer? Nånting säger mig ändå att det förmodligen slår väl ut och uppskattas, när det nu blir av...

Har ett kortare kvällspass ikväll och köra så det får bli kvällskörningens uppdrag, att dikta ihop nåt, förutom leveranserna. Men tar gärna emot tips hur jag ska gå till väga...

Ha en fin dag/helg../.Martin

Malung 2009

Vad är väl tre dagar i Malung med trevligt umgänge, härliga människor, dofter av mat, glada skratt, ömma föter och ben, underbar dansmusik, ständigt nya möten och ett gäng lokala raggare som kör runt runt och spelar hög musik fram till små timmarna?

Helt enkelt underbart och semester i på hög nivå *ler*

Dansveckan 2009 i Malung är över för den här gången. Bilderna får säga sitt om resten då fem tokar; jag, Pepan, Janne, Lasse och Jackie hade det lite "typiskt grabbigt" emellanåt :)


Talar sitt egna språk


Som en drömkåk fast tillfällig verklighet för oss


Från mitt sovrum. Till vänster mellan husen - Systembolaget, Till höger - Sibylla,
Rakt fram - Ett café. Vad mer kan man begära :)??


Janne! Var har du gömt Jägern?


Inte det som dracks mest av. Inte i ren form iaf :)


medan de andra fortf sover håller jag koll på håll


"Och så var det en tysk, en dansk och en Bellman...." Tur-Åke him self


Den mystiska gåtan: Vem väntade besök och av vem?


och så fanns det ju fina bilar på gården åxå så som BMW, Ford Gt och Volvo


räckte det inte med att alla dansare och lokala raggre trängdes på gatan?:


vad ska man med GPS till??


tro´t eller ej men här var det fullsatt varje dag i parken...


... speciellt när Melissa I Zlips bjöd på sin dansbandsröst av absolut högsta kvalité.


tur man inte kände sig ensam :)


solen sken och det var mer regn än snö då. Men mysigt ortsnamn...


Ett tecken

Ja, jag vet att det är sent och att man borde sova nu. Men det är precis det jag gjort mååånga timmar i många dagar tebaka.
Anledning är ganska "enkel". Jag har varit sjuk i form av nån depression och då slår det ut kroppen på mig totalt. Blir överdrivet trött, orkar inte med socialt umgänge, inte tekniska prylar och mycket. Hela grejen är mer komplicerad än så, men det går inte att föklrara (och det vill jag inte heller) i textform.

Men att jag nu sitter vid datorn, som jag inte haft i gång på nästan en hel vecka, ser jag som nåt mycket possitivt. Jag börjar le, få tillbaka lusten och energin till att vilja göra saker med mera. Nu gäller det bara att förvalta detta lilla "rus" som kommer så det inte blir ett bakslag lika snabbt.
Står i valet och kvalet om jag ska åka till Malung och dansbandsveckan där. Folket där, både de som bor/jobbar där och alla dansare är ju så otroligt trevliga och mysiga att bara det skulle få mig att må bättre. Samtidigt som jag vet att jag åxå borde stanna upp lite och njuta av de sista dagarana av den lediga veckan på hemmaplan, kanske eller?

Men det är svårt. Har ju varit i Malung 6-7 år i rad och om det inte blir hela veckan detta år är inte hela världen. Men att att inte åka dit alls??? Årets bästa vecka inom danschangern är det ju trots allt :)

Ska sova på saken om kroppen vill det nu.. Till sist! Tack ALLA som visat att ni bryr er under denna dip-vecka jag haft. Betyder så oerhört mycket även om jag vet att jag "kommer tillbaka" efter 6-7 dagar...

Nattis på er, från en lite gladare och uppåt "Tusse"

Att ha ett KK...

... är något som borde vara en "rättighet", inte en möjlighet. Fast å andra sidan, hur skulle det se ut då här i landet, och världen?? Snacka om kaos!

Själv har jag..ja...tre KK skulle man kunna säga. Man skulle kunna kalla dem för olika graderingar. Även ett bonus KK. 
Och dessa har man haft mycket nytta av. Iaf det första. Det är ju tackvare KK:na man har möjlighet att åka till vissa orter, utan krav, skyldigheter, eller nåt annat att ta hänsyn till. Helt kravlöst gör man vad man vill med sitt KK.
Men det finns ju dock några regler man måste följa. Och dessa tror jag att var och varannan människa förstår bäst själv hur man anpassar sig till utan att det blir diskussion med tredje part.

Och det är med hjälp av dessa KK jag haft en bra minisemester då man varit både på Öland och haft ett par underbara dagar ,varit hemma på barndomsorten och några flera ställen. Och det är åxå tackvare KK man lärt känna massa folk åxå, som man garanterat inte skulle träffat annars. Främst inom dansen på senare år. Jag har över lag ett bra liv som jag kan tacka mina KK för. Det ger en viss frihet så att säga.

Förra helgen fick jag mig åxå ett NYP. Eller rättare sagt två. Tack L för det! Det satt fint och gav lätt lite mersmak.*ler* Och jag lovar och svär (inte av egen erfarenhet - för guds skull!) att dessa två, KK och NYP, INTE ska beblandas med varandra av någon som helst anledning! Om så skulle uppstå, ring en nära vän som åxå har ett KK och hjälper dig.

Men visst, det finns en liten nackdel med ett KK, som inte finns med NYP. Ett KK kostar betydligt mer i "underhåll" med mera men det är det klart värt för man får så mycket frihet (under ansvar) tillbaka!

Så därför har jag ett råd till dig som har möjlighet och råd att skaffa dig ett KörKort - gör det! Om du inte kan/gör det då kvittar det hur många NYP, dvs varm NYPonsoppa. spättsat med likör43 och sedan lite vispad grädde ovanpå det, du h(t)ar. Då finns det ju en betydligt mindre risk att tredje part (läs: polis) kan straffa dig så du även mister ditt/dina KK.

Ta det lugnt i trafiken och var rädd om ditt KK! *smile*


RSS 2.0