En bulle i ugnen...

... men det är det inte många som vet än så lite hysh hysh tack!

Helgen, den sååå otroligt fina midsommarhelgen *skrivet med ironi* är nu avklarad liksom andra arbetsdagen för den här veckan efter en veckas schemalagd ledighet. Och visst hundan skiner solen när man nu hör börjat jobba...*suck*

Nåväl, midsommar var det ja. Blev nog en av de lugnaste sådana på alla plan. Personligen ser jag inte midsommar som nån party-party helg som många andra kanske gör. Måste det drickas en massa bara för det, och i många fall överdrivet mycket???
För egen del så var jag näst intill helt nykter denna helg. Blev en liten sväng till norra delen av stan där några, för mig nästan helt "främmande" människor hade ordnat med lite dans och enkel samkväm vid en mysig utomhusdansbana.
Och det var inte förrän jag kom hem på natten och satte mig vid datorn en stund som jag tog min första av tre öl på hela helgen :)

Söndagen ägnades åt jobb efter en natt med lite sömn, som vanligt. Och visst, det tar på krafterna att vara ute på dans en hel kväll/natt, se en Carolina Gynning fejka en graviditet live inne på Gröna Lund mm. Att man dessutom ägnade nästan hela lördags eftermiddagen åt att baka bullar då man fick ett litet "det-här-vore-kul-att-göra-idag ryck" när man vaknade. Ja, det är inte lätt att vara kille, när man ska hålla koll på bullarna i ugnen :)Inga köbekakor här inte :). Men det fattas ju några bullar (!!)

Sanna madrömmar.... del 2/2

Kan ju inte skirva en blogg om 30års fest utan att avslja vad lilla gubben fick. Tyvärr e ju blogguppläget som så att man får läsa i bakvänd ordning, mao borde dett inlägg hamnat under det andra istället för över...

Här kan du läsa vad Magnus fick: http://www.boxexperience.com/sv/artiklar/guidad-takvandring-2.html

Till detta skrev jag en liten limrik som jag är sååå stolt över att jag vill dela med mig av denna till er :) Skrev ut den med en fin bild på Magnus i bakgrunden.Magnus, du har säkert testat allt

Gått på styltor, åkt gokart och tyckt det var ballt

Att bygga hus och köra taxi

Ja du, gubben, var inte så kaxig


Det finns många saker du kanske inte trodde gick att göra

Men låt nu mig få berätta, om du detta tål att höra

Att bygga om ditt hus är en sak

Men har du någonsin klättrat på alla dessa tak?


Hur som helst finns det lite hyss vi gjort som små

Men det är inget vi kan rå på

Tyvärr är inte mitt minne det som funkar bäst

Att måla källargolvet i Frövi är nog det som vi minns mest


Färgen på golvet i källaren har för länge sedan torkat och stelnat

Och vad var det vi sa: "Oj pappa, det var visst inte menat"

Än i dag kan man med ett smile säga till mor och far

"Vet ni om att färgen på golvet ännu sitter kvar?"


Ända sen vi var små är det mycket som vi gjort

Men detta är en av alla saker som jag inte vill ha ogjort

När vi en dag blir vuxna och lär oss veta hut och vett

Ska vi sitta i varsin gungstol och bara skratta åt allt som skett

Trettio är ingen ålder, bara talet efter tjugonio

Och vem vet -  vi kanske blir etthundra nio?


Denna grej du nu av mig ska få

 Gäller det bara att gå på.

Det behövs inga prylar eller andra ting,

Men när du väl står där hoppas jag du säger:

"What a cool thing"


 


Sanna mardrömmar och dunderhonung på 30 års fest, del 1/2

När blir man gammal? Är det från första dagen man föds eller är det när man går i pension.?  Eller är det rent av vid 30års ålder?*ler*

I helgen som gick var jag nere i småland på just 30 års fest då min bäste vän och barndomskompis Magnus får byta ut siffrorna då han framöver ska fylla i ålder i dokument med mera.
En fest som var mycket trevlig på många vis. Men det hela började med lite äventyr och en liten sann mardröm natten mot lördag.
Pga jobb och trevligt besök av fyrfota vänner med husse och matte på "besök" blev det inte till att åka ner förrän på lördag, samma dag som festen skulle äga rum.

Natten mot den samma hade jag en märklig dröm som jag skrev ovan. Bl a drömde jag att jag kom för sent till festen och även hade totalt glömt hans present i bilen då man var tvungen att cykla sista biten. I samma dröm drömde jag åxå att jag var på krogen och pga ett akut toabesök var jag den sista som lämna stället. Blev utslängd av städpersonalen...

Hur som, efter en gemensam frukost med mina vänner på lördagen bar det så småningom av mot söder runt kl tio, nån timme senare än jag tänkt. Men då festen inte börja förrän kl 18 hade jag ju gott om tid, eller?
Redan när jag svängde upp på motorvägen sa det klick i huvet och jag kom på att presenten hängde kvar på dörrhandtaget till köket. Tur jag inte hann köra längre. Efter nån timmes körning skickade jag av en "slump" ett sms till Magnus fru, till lika värdinna, en liten förfrågan om det var kl 18 eller 19 partyt började. Fick ett mindre roligt svar tillbaka där stod kl 16 (!!!),  Jag som både skulle tanka bilen, köpa ny skjorta, installera mig hos föräldrarna samt skriva ut ett grattiskort på datorn innan dess. Givetvis köra de ca 35 milen åxå.
Men men, har man en padda till bil går ju färden som bekant smärtfritt och lite olagligt ner. Efter exakt fyra timmar stod bilen parkerad på gården hos mor och far. Då var allt ovan gjort uton datautrskiften (kommer i nästa blogginlägg)

Festen hos Magnus började med, förutom välkomstdrink, en mycket speciell och rolig tipspromenad där jag kan lova att INGEN hade en chans lista ut svaren innan.
Vid varje fråga bestod svarsalternativen av personer som var med på festen. När sedan hela promenaden var slut skulle svaren redovisas genom att de personer som var med som alternativ skulle göra upp i form av en tävling under berörd fråga.
Tex: "Vem suger bäst?" Då skulle dessa tre personer, i det här fallet tre tjejer (?!) dricka en cider med ett sugrör. En annan fråga var. "Vem har störst?" Då var det några oss killar som skulle dra den största stickan (för inte skulle vi dra ner byxorna och....)*ler*

Detta mycket trevliga sätt bidrog till massvis med skratt och en bra gemenskap. Skulle kunna skriva mer om festen men en återresa till mot sthlm måste åxå få plats i bloggen.Och vi som var på plats vet hur bra vi hade det :)

Återresan skedde redan dagen efter då plikten kallade tidigt på måndag morron. Efter "sedvanligt" umgänge med syster, och syskonbarn och middag hos mor (utomhusgrillad mat, mums) bar det av mot 08 igen.
För en gång skull tänkte jag köpa en ny skiva att ha och lyssna på under hemresan. Men lustigt nog fanns det inga musik-cd:s att köpa, bara ljudböcker. Jaja, tänkte jag, nån sån måste man ju äga så det blev till att lyssna på Bamse och Stora Stygga Vargen mfl istället :)


När det bara var ca fyra mil kvar innan jag åter såg hyreshuset  jag bor i i Stockholm kände jag magen börja knipa och jag gjorde allt för att hålla mig de sista 20 minuterna. Men när ca 1,5 mil återstod var gränsen nådd och jag lyckades i sista stund svänga in på en mack och lätta på trycket, bokstavligt talat. Men jag tror aldrig tiden känts så lång som när man står i kön till toan och känner att vilken sekund som helst händer en olycka i mina byxor. Och jag kan skriva under på att den som säger "att knulla är skönt, den personen kan aldrig ha varit riktigt skitnödig"

En snabbvisit i småland blev det,.Men den var mycket lyckad och värd varenda kilometer.


Gissa vem som är yngst? ( i några månader till iaf)


Denna dörrmatta kan tala för sig självt nu va? Haha


Vem är det som styr?

Blir bara ett spontant inlägg nu. Kommer ett längre senare ikväll om helgen som gick.

Förstrår mig inte på hur kroppen funkar. Var på dans igår, trots att jag var "måttligt" trött sen tidigare i veckan. Men ville ändå ut en sväng och vara social med några goa vänner...

Kände redan innan gårdagskvällen ens börjat att jag kommer att vara skitslut idag varpå jag beställde telefonväckning av kollegan som kör natt. Att försova mig för jag varit ute på dans..Nja.. Kanske kan vara skäl nog för löneavdrag :S
Hur som.. Åkte hem lite tidigare då arbetsuppgifterna kräver att jag går upp ca 0330.

Blev dock max tre timmars sömn ialla fall inatt då ett lite "missförstånd" mellan mig och en nära vän var tvunget att redas ut innan John och Johanna Blund fick ta över.

Bortsett från att jag knappt minns första timmen i morse pga tröttheten har dagen bara flytit på över förväntan.
Jag kom iväg i tid till jobbet, t.o.m lite tidigare än vanligt. legat före i tidsschemat, sluppit de värsta köerna i trafiken, (lite pga föregående punkt), tvättat lastbilsekipaget, hunnit vila (sova) ca en halvtimme i den samma, varit på förvånansvärt bra humör och ändå i slutändan kunna skicka ett sms till samma kollega som ovan och tala om att nu är jag smart klar för dagen, nästan 45 minuter tidigare än dagarna innan.

Hur allt detta kommer sig är svårt att förstå. Jag har en egen teori men den behåller jag för mig själv.

Skulle velat vara på dans ikväll igen men då kan jag säga att morrondagen blir det motsatta jämfört med idag. Och så behöver ju kroppen och knoppen vila.

"Du får inte..."


Dans - som en social hobby, vad är det egentligen?
Är med på en communitysida där det diskuteras i princip ALLT kring dans. Ni som vet vad denna hobby är, dvs inte bara ett lodrätt utryck för ett vågrätt begär, kommer att förstå det jag skriver nedan lite bättre.

Dansen är som vilken annan hobby som helst. Stora skillnaden är dock att i bugg och speciellt foxen utövar man ju en rörelse tillsammans med en annan medmänniska av det motsatta könet vilket givetvis kräver en hel del respekt av olika slag.

MEN på denna community börjar dansen mer och mer i mina ögon övergå till nåt helt annat än en vanlig social hobby.

Det rabblas upp saker man INTE "får göra". Man ska vara på ett speciellt sätt, inte säga si eller så, inte dansa si eller så, man får inte neka nån en dans, står man på ett speciellt ställe i lokalen tillhör man en "sekt" (?) Och hur kan man komma för sent till dansen och missa flera låtar/danser (???).
Jag tror ta mig fan världen går under om jag kommer lite för sent, någon gång kanske lite alkoholpåverkad, dansar för mycket, eller för lite, med en speciell person, dansar i otakt ibland, får en liten knuff i ryggen etc etc.. 
Eller, gör den verkligen det???

Jag har sagt det på berörd sida och säger det gärna 100 gånger till:
"Ta den sociala dansen lite för vad det är och gör sakerna kring den hela inte så märkvärdiga Dansen är inte mer märkvärdig än någon annan hobby"

Sunt bondförnuft och lite vett och etikett (behöver inte betyda att man måsta vara alla till lags på dansen) kommer man långt med. Jag åker i nio av tio fall på dans för min skull/att jag vill, inte andras. Och då blir kvällen efter mina "regler".

Vill citera ett inlägg som dök upp i en diskussion på berörd sida. Tyckte det var mycket bra skrivet:

"Jag tror att några går ut för att dansa med sina vänner, andra för att träffa folk, några vill ragga och bara dansa med singlar, en del vill träna, ett förälskat par vill bara dansa med varandra hela kvällen....alla har sina idéer om vad som gör en lyckad kväll. Det finns folk så att det räcker åt alla."


RSS 2.0