Smile

Ska fatta mig kort (om jag kan) *ler* i detta inlägg. Stundtals har jag suttit och tjurat över småsaker senaste veckan.
Men nu när helgen är slut, ny arbetsvecka redan startat för mig, att jag är lite snuvig och borde sova  för länge sen(pga det) så sitter jag bara och ler stort.*smile*
Ler STORT, på gränsen till skratt, åt saker som hänt sen i onsdags då Anna var på besök. Vad det är jag ler åt håller jag för mig själv men det handlar om mänskliga möten.
Kommer nog att somna som nedan figur, dvs med ett litet flin på läpparna :)


ser inte ut att vara på dåligt humör precis *smile*

Politik

Inte trodde jag att man skulle kunna bli lite involverad i politik näst intill bokstavligt talat. Men så skedde i onsdags då min käre vän Anna var på besök i storstan med ett härligt gäng som skulle på studiebesök genom en lokalpolitiker från hembygden.
Då köra bil/buss i denna stad är lite speciellt var detta uppkomsten till mitt lilla besök i riksdagen. Hon behövde helt enkelt en privatchaufför.

Ett besök i den stora salen fick inleda besöket under ledning riksdagspolitikern av Chatrine Pålsson som vår privata guide i den ofantligt stora riksdagsbyggnaden. Just där inne pågick en partiledardebatt mellan bland andra Maud Olofsson och Mona Sahlin.

Och jag måste få säga att det märks Chatrine är "en av oss" från landsbygden. Så härligt glatt humör och lite klämstjeck som vi säger. Ingen stel person som man kan tro. Snarare tvärtom. Hon var lite "olydig" och visade oss saker man kanske inte skulle få se med en vanlig guide.


Shopping och glass var ett givet inslag för några av resenärerna som var med innan jag lotsade mina vänner ur stan och de själva fick ratta sina fordon mot söder


salen      mona och maud

Fy hund(an) vilken padda till resa


Då har ännu en helg lagts till historieböckerna. En helg där undertecknad lämnade storstan för att få komma ut lite på "landsbygden" och småländska höglandet. Och mindre stress givetvis.


Och stressa det var nåt som jag redan innan avresa fick tänka till på.
Hade gjort upp en liten tidsplan på när jag tänkte åka från 08-stan men då min käre väns flickvän hade annonserat om ett besök i storstan fick man ju genast tänka om vad tid eg är.. Och speciellt inte när man ser/ träffar henne så ofta. Att hon dessutom hade med sig en lika go hundvalp (finsk lapphund) gjorde mig ännu mer motiverad att stanna kvar en stund.


Helgen som sådan blev en go helg hos en speciell och mysig kollega där dans var ett givet inslag. Även här fanns det några fyrbenta vänner inblandat. (jo, både hos kollegan och på dansen = samma hundar)


Grilla måste vara nåt av det bästa man kan göra innan man ska på dans och hör verkligen sommaren till. Då kommunikationen ang var grillpartyt skulle äga rum var lite bristfällig gjorde att lagom till de beskedet kom hann vi redan få ner lite god annanskassler med ris. Men grillat är grillat och det finns det alltid lite plats för *ler*


På återresan mot fjollträsk blev det efter lite omvägar besök hos en annan vän (där det fanns två katter) även en svängom på dansgolvet i Ljungsbro. Men här blev det åxå bara en "bra" danskväll, trots ännu ett canonband på scen och mycket folk.
Kanske är dags att ta en lite timeout i dansen då den rätta känslan och flytet i dansen lyst med sin frånvaro???


McDonalds får stå för denna resas "Tänk på den du"- skylt. Vid kassan till en av deras restauranger satt en skylt som jag inte riktigt förstår budskapet med.: "Våra tomater är tyvärr slut men hamburgarna går att få utan tomat om så önskas" (???)

Till sist vill jag bara säga åxå att alla dessa (galna) resor man gjort med bil (många och långa) skulle inte vait lika lätta att genonföra utan min lilla "padda" till bil. Ingen märkvärdig sådan. Helt lagom stor med ett lagom coolt utseende med lagom stor motor för att kunna ha det lilla extra vid omkörningar osv.. Och så ligger han ju så fint. Ligger som en padda på vägen helt enkelt *ler*


    

Finsk lapphund som fick mig att stanna tiden lite. Duktig vovve!


Något mer intressant än att vara med på bild i sikte. Matte kanske eller en grillbit? :P

Trött tax efter dans kanske (?)

"Paddan" som tar mig dit jag vill på ett behagligt sätt

Vilken (o)vana

På sistone när jag jobbat har jag kommit på mig själv med en liten dum ovana vad gäller sysselsättning under nattköningen.
Nu kör jag visserligen bara en nattvecka i månaden men många av dessa nätter inhandlas nedan tilltugg som ett slags "nattfika"
Oki, jag äter inte godis sen mer än tre år tillbaka, röker inte, snusar inte och dricker inte kaffe så lite onyttig måste man ju vara :)


        
nattfika del ett och två

En katt bland hermelinerna

Kan en vårdag, eller rättare sagt 1:a maj börja bättre än den gjorde i helgen? Helt ärligt har jag mycket svårt att tro det...

Dagen till ära hade jag bjudit in några av mina goaste och mysigaste vänner till "Halv åtta hos mig" med tre rätters meny bestående av:
svampsoppa med rostade brödbitar till förätt, wokade grönsaker med ris och kyckling till huvudrätt och djupfrysta jordgubbar med glass och kexrån till efterätt *mums*.

En kväll som sedan kantrades av både lite gitarrlir (inte från mig), lite filmmys och lite bus... För vem sa att mys inte innebär att man inte får hoppa i nån annans soffa *ler* 

En picninc till en mycket fin utsiktsplats (utan sjöutsikt tyvärr) var inplanderad till dagen efter då myskvällen var menat att bli lång (och det blev den ju) Kloka gäster som man har så togs gitarren med även hit vilket gjorde att man nästan fik lite rysningar i kroppen av positiva slag då man satt där flera timmar under solen på en bergshäll och bara njöt med några av de underbaraste människor jag känner just nu.

Att inleda för-sommaren på detta sätt med Nanna, Sofia och Sandra (som tyvärr inte kunde vara med hela tiden) blir svårslaget...


Typiskt sommar va?

Fias målning
Jag försäkrar, det är INTE tapeten som hon målat på :)

Högt upp
Högt upp i det blå med de två

Från litet till stort..

"Du kan ta smålänningen ur småland men inte småland ur smålänningen"


Så här dags för exakt ett år sedan visste jag inte riktigt vad jag egentligen gett mig in på. Men jag visste att det var något jag velat i drygt två år sen jag börjat hälsa på min käre kompis Kalle lite oftare som flyttat hit några år tidigare.


För er som inte hängt med riktigt pratar jag om en flytt från landsbygden i Småland till självaste huvudstaden Stockholm.

När jag tog detta beslut efter nyår för ca 1,5 år sedan, att mina planer skulle bli verklighet, var det många av mina vänner i småland som sa "Varför ska du flytta Sthlm av alla städer?"

För mig fanns det två svar på den frågan: Pga av dansen hade jag redan innan flytten en liten trygg skara med personer jag kände/känner. Och ska jag flytta från småort till storort varför inte slå på stort. VARFÖR jag flyttade förtäljer inte denna blogg. Ni som känner mig vet varför.


Hur har då detta år varit? Ska försöka sammanfatta det någorlunda kort även om det blir svårt.


Till och börja med så har jag hamnat på ett åkeri, Per Svensson Transport som jag redan från första stund kände att jag skulle trivas mycket bra på och som haft en hel del förståelse för min situation. Det har givetvis underlättat en hel del.


Första halvan av året blev det ett himla rännande mellan småland och 08 och många mil både i jobbet och privat bil då dubbla boende fanns under en tid samt att systerdotter skulle döpas, lägenhet skulle slutstädas mm.. Givetvis ett sökande efter bostad präglade större delen av sommaren tills jag hittade ett 2:a hands boende på sex månader .

Den sommaren blev det trots lite inre stress, nya miljöer och personer att bekanta sig med, väldigt lyckad då jag tror att jag har hyfsat lätt för att acklimatisera mig. Jag märkte ganska snart hur underbart kul och lätt det var att kunna göra saker lite mer spontant med sina vänner. En sak som jag saknade lite i småland.


En vinter har också upplevts i storstan på heltid och där finns det främst två saker som skiljer sig från min landsbygd. Stressen som är förknippat med storstadsfolk och som jag mest upplever på jobbet (i trafiken) förvånar mig. Vinter innebär ju per automatik att man ska ta det lugnare, vara ute i god tid, ha förståelse för väghållningsfordon mm. Tyvärr kan man ju tro att det är sommarväglag året om med tanke på det man ser en trappa upp och bristen på hänsyn i trafiken. Det andra är parkringsmöjligheter under vintern då det är p-förbud vissa dagar och tider på dygnet pga. snöröjning..Gäller att se upp (på skyltarna).


Något som inspirerar mig är att hela tiden upptäcka nya platser. Och då menar nya orter, vägar och stadsdelar. Pga. tidigare jobb kan jag nästan vad hur varje ort i Småland, Skåne och Blekinge ser ur i helhet. Men här i Sthlm får jag börja om på nytt och man blir mer och mer van och får ett litet hum om var det köpcentret ligger, hur man tar sig till punkt B utan massa onödiga omvägar (både till fots och med fordon) osv osv.


VÄNNER, det är något som betytt oerhört mycket för min trivsel här i storstan. Både vänner som stöttat mig i småland med orden som "Du gör helt rätt i som flyttar. Här finns ju inget för dig" och vänner som man kände lite på ytan här innan man flyttat hit och som man nu stundtals fått en liten djupare kontakt med. Skaran av vänner har ökat markant men tyvärr har ju också några avtagit då man nu tillhör befolkningen och inte längre är en "spännande smålänning på besök".


Hur har jag då som person förändrats av allt detta? Svårt att ge en diagnos på sig själv men om jag samlar det jag själv märkt och det som nära vänner berättat lyder domen så här:
Martin är en lite gladare och mer positiv person som behövde denna förändring i sitt liv. Han verkar lugn i sig själv men kanske lite mer stressat körsätt (påverkad av storstadstrafiken?).


Sommaren som kommer ska jag försöka ta det lite "mjukare" och bara försöka njuta av det som denna underbara stad har att erbjuda.(allt är ju långt ifrån "knark/ droger, galna människor= sthlm") Även om jag inte ska ha någon direkt semester behöver jag inte känna någon press över massa "måsten". Och trots att jag inte ännu har egen bostad känns det som om jag på något vis ändå funnit mig lite till ro.


Avslutar bloggen med att tipsa om en skiva som jag får rysningar av när jag hör. Det är en skiva som gick varm i bilen under första tiden jag bodde här och väcker vissa känslor och associationer till hela omvändningen som blev i mitt liv för ett år sen. ABSOLUTE KIDZ VOL: 23, CD 1.


Finns massvis med flera saker att skriva om men det är svårt att sålla bort så här får bloggen stanna. Lika säkert som att jag tänker stanna kvar i Stockholm.


Sist om inte minst, ett speciellt TACK till Lasse i Huddinge och Kalle (som jag är inneboende hos nu). Utan er hade det varit betydligt svårare att genomföra denna förändring/flytt.


Och tack för att just Du orkat läsa hela inlägget. Lämna gärna en kommentar...

Over end out/ Martin


RSS 2.0