Blickar framåt men sneglar lite bakåtDet känns som om sommaren snart är över även om jag vägrar inse det. Månne det bero på detta omväxlande väder tro som näst intill är höstlikt..?


Nåväl. Det var inte det denna blogg skulle handla om, även om det blir lite tillbaka blickar på lite av det som hänt under sommaren..


Dans
är som för många i min omgivning ett stort intresse. Och då handlar det om dans till dansband i form av bugg och foxtrot. Och NEJ, det är inte till band som Lasse Stefanz, Thorleifs och Vikingarna som jag och mina vänner åker miltals till för att dansa till. Dansband är som bilar: det finns ett bra utbud som passar yngre förare/dansare med lite coolare stil och attityd. Blender, Zlips, Sannex, Gamblers etc etc…


Och man kan nog säga att dans inte länge är en hobby/ett intresse utan en livsstil. För att ge en liten bild av vad jag menar kommer nu lite hur det har sett ut på sistone.


När sommarsemestern skulle planeras och lämnas in till chefen så utgick mina två veckor jag plockade ut i syfte med att dansa. Vecka 27 var sedan långt innan hemkomsten från Thailand i vintras inbokat i filofaxen då dansveckan på Öland gick av stapeln. En vecka med trevligt umgänge, lite fest, mycket dans. Den andra semesterveckan, vecka 29 var i det stora hela ämnat för dans uppe i dalarna och Dansbandsveckan i Malung.


Med helger inräknat blev det 19 dagars ledighet. Av dessa dansade man 13 dagar och bilen rullade ca 230 mil för ändamålet. För efter Ölandsveckan blev det en liten omväg på ca 10 mil för att dansa på ännu ett ställe (som lustigt nog blev den bästa danskvällen av dessa åtta).


Lite så såg det ut under sommaren. Och det är nu det intressanta kommer för den som fullständigt inte bryr sig om ovan.


Dans är som vilken hobby som helst, eller? Näe, jag tror faktiskt inte det. För även när man inte har semester är man ute och far periodvis land och rike runt för att dansa till sina favoritband, träffa sina goa (dans)vänner och få svettas lite ihop., medvetet:)


Och säg den hobby där man först tar sig en uppfriskande dusch någon timme innan man ska åka, sätter sig i en bil med trevligt sällskap (händer ju även att man åker själv. Ska det hända något får man göra det själv som det heter). Åker i många fall runt 5-20 mil ENKEL resa. En till tre timmar senare efter duschen är man i full fart på ett dansgolv, svettas så att duschen nästan känns förgäves, skrattar, kramar, gnussar och i mångt och mycket bara njuter av tillvaron. Ytligare några timmar senare sitter man i bilen på väg hem igen, undrar vart danskvällen tog vägen. Man kommer hem, trött som en nyfödd kattunge, tar sig ännu en dusch efter att ha bytt vätska (svettats) med många av det motsatta könet. För många har även x antal svettiga tröjor fått bytas under kvällen.


Men det är här många gånger (inte alltid ska poängteras men nästan) det ”onormala” med oss dansare faller in. Hur än mycket du har svettats eller inte, med okända som nära vänner, hur än många mil du har kört etc så gör man det med ett leénde och utan större obehag.
Du vaknar upp dagen efter med kanske lite ont i fötterna eller träningsvärk. Men så blickar du bakåt på kvällen, eller som ovan, en hel vecka, får tillbaka den där härliga känslan och kanske smilet som infann sig under vissa stunder eller hela kvällen och bara konstaterar:. Detta var värt allt det, även rent pengamässigt och har svårt att se det onormala. Och om några dagar eller en vecka är det dags igen för samma rutin fast ett nytt dansställe med nytt folk .


Då blickar man framåt lika mycket som man vill se bakåt.. :)Detta ÄR INTE bara min hobby utan det ÄR en LIVSSTIL också :)

1)  2) 
3)Malung 2010   4) 

1 - Dans på Dansbandskampen för något år sedan
2 - Smygreklam på jobbet (inga dekaler på utisdan sa cheferna. Ingen sa nåt om insidan)
3 - Ibland är man några stycken på större danstillställningar..Dansveckan i Malung t.ex
4 - Logdans är varmt men också något som hör sommaren till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0