Årsblogginlägg

Jaha, för den som trodde att bloggen var lagt på is trodde fel, tyvärr .. Dessvärre har ju facebook tagit över en hel del av den vardagliga redovisningen av vad som händer i ens liv.


Men i denna blogg tänkte jag sammanfatta det gångna året 2010, delvis i detalj och delvis i det stora hela. Så låt oss börja från skratch.


En kort bit in på året åkte jag och min gode vän Pär (Pepan) till Thailand för några veckors semester. Och jag kan nu med facit i hand konstatera att de blev helt klart den bästa utlandssemester jag varit med om. Mer om den finns att läsa i arkivet i mars månad.


Under vistelsen där nere fick jag en förfrågan om att vara med och dela en stuga på Dansbandsveckan på Öland. Visste väl redan vad jag ville men lämnade slutligt besked när jag kom hem. Dock väldigt smickrande att någon, i det här fallet Madde, tänkte på lilla mig som då var ca 800 mil hemifrån ;). Mer om Ölandsveckan längre ner i inlägget.


Direkt efter hemkomsten och dygnet senare när man åter satt med 60 ton under baken en tidig morron ringde min chef tidigt som attans. Efter lite bollande fram och tillbaka visade sig att jag skulle få byta tjänst inom företaget (hade tidigare velat det och nu dök det upp en situation). Detta går att läsa mer i detalj under inlägget ”Wax on wax off – klick” (skrevs i april).
För att summera körningen nu långt i efterhand så var det ett av de bästa val jag gjort. Främst för att jag är (för den som inte märkt det en social människa) och trivs canon med att träffa mina kunder ute på landsbygden. Och man ÄR omtyckt av dem. Mycket för att man bjuder på sig själv; citat: ”Du är den bästa och trevligaste chauffören vi har” fick jag höra så sent som för några dagar sen. *sträcker på mig*


Kort och gott: Jag var tveksam i början vad jag gett mig in på men ångrar inget nu. Kan delvis inte ha det bättre . Tyvärr så är den körningen på upphällningen i skrivande stund.


Vad är väl en veckas semester på Öland i goda vänners lag, dans, lite party och strålande solsken? Ja, inte var den dålig inte. Att skriva om hela veckan nu skulle ta för lång tid och plats. Detta är ju ändå min lilla årskrönika.


Men Öland är Öland, solen och vindarnas ö. En vecka med bara dansare överallt på campingen, alla glada, trevliga och lättsamma (men det är väl så vi dansare är). Utflykt till underbara Böda Sand där man inte varit på år och dar och vidare upp till Långe Erik på norra Öland. Litet brejk från partycampingen var inte fel. Efter en veckas dans och party blev det en liten omväg till mina föräldrar på en närliggande ort. Där stannade jag och mina goa resekompisar, Nanna och Madde till några timmar och blev väl omhändertagna innan vi for vidare till Nässjö för ännu en danskväll. Där med efterföljande bad i en närliggande sjö…Sååå skönt att bli av med svetten innan vi drog mot Sthlm fram på morronkvisten. Stressa/ha tider att passa under denna vecka var ord som inte användes flitigt kan jag säga.


Några veckor senare efter denna vecka åkte jag till Dansbandsveckan i Malung. Den liksom Thailand var delvis inte planerad så mycket..Eller rättare sagt inte alls. Förberedde mig att tälta/bo bilen de fyra-fem dagarna jag skulle vara där. Två nätter ute i en stuga hos Danne och Linda blev det till att börja med. Trevligt som attan och avslappnande men för långt från centrum. Är jag på semester vill man inte vara beroende av bil, vare sig dagtid eller kvällstid. Emigrerade sedan till campingen. Även denna minisemester blev riktigt lyckad trots att man åkte iväg själv. Men dansveckan lockar ju ca 40.000 pers och en hel del folk man känner så ensam i det syftet var jag inte.


Har även lyckats med att äntligen få vara med det som verkligen hör sommaren till; se Allsång på Skansen, - live!


Under sena hösten gjorde jag även slag i saken och bytte bil. Inte ofta eller aldrig man köper en bil UTAN att provköra den. Men hittade en bil långt nere i södra småland hos en bilhandlare som jag sedan lyckades övertala mina kära föräldrar att åka och provköra/granska. Provkörde motsvarande bil här i Stockholm. Affären gjorde sedan upp via telefon och köpet/hämtning av min volvo v.50 -05 var ett faktum. Min gamla trogna ”padda” sålde jag på nätet bara fyra dagar innan.


I lagom tid till jag skulle fylla 31 (27 i själen) fick jag äntligen en helg på tu man hand med min allra bästa bästaste och alltid goa barndomsvän Magnus. En sväng på en restaurang innan med min vän Madde innan Magnus kom och avlöste och öldrickande var ett faktum. Dagen därpå gjorde vi även en guidad takvandring i Gamla Stan för att sedan avsluta kvällen med bowling och en sväng till Golden Hits. Klart den bästa grabbhelg jag haft under året. Kalle, min kombo, var även med och firade.


 Möte med nya människor är något som nog präglat detta år mest. Som jag tidigare nämnt bytte jag tjänst inom företaget och därigenom träffat, om än bara ytligt, mycket nytt folk. Och jag kan utan att överdiva påstå att de kunder jag levererar gods till har verkligen fått mig att trivas på jobbet. Alltid glada, trevliga och skojfriska. Kanske kan bero lite på mig själv också .


I våras gick jag och en av mina goaste tjejkompisar danskurs uppe i Norrtälje. Kursen i sig är en historia men där träffade vi en person vid namn Camilla. Att hon, med sitt minst sagt varma ödmjuka hjärta och vackra leende senare skulle visa sig bli en av de personer som betytt mest och blivit en nära, god och trygg vän under året för mig var kanske inte helt otippat. Får heller inte glömma veckan i Malung. Där, fast inte lika helt okänt, träffade jag ytligare en av mina nuvarande närmsta vänner, Jasmina.


Har även träffat underbara personer på både nära och långt håll som satt guldkant på tillvaron på olika sätt. Några av dessa är…. Näe, trodde ni verkligen jag skulle avslöja det.


Året avslutades även denna gång i goda vänners lag med tre rätters och lite skumpa vid 12 slaget. Ett lugnt och trivsamt firande.


Givetvis har inte hela året varit glatt och positivt. Men de som varit mindre lyckat är för privat för att skrivas här. Och det finns säkert en del småsaker också som betytt en hel del. Men allt går inte att få med.


Som avslutning på detta inlägg vill jag referera till någon som min tvillingsjäl Madde sa inför Öland: ”Detta kommer att bli den bästa sommaren”. Vill dock dra det ett steg längre och säga det varit ett av de bättre åren på länge om man slår ut det totalt.


 Nu blickar jag framåt mot ett ännu bättre år. ”Den som tittar för mycket bakåt går med ryggen in i framtiden”

Tack för du läste hela och lämna gärna kommentar här eller på Face.


RSS 2.0