Berörande text

Efter en underbar helg med många härliga skulle man ju kunna tro att jag tänkt skriva ett inlägg om det. Men icke sa nicke... Behöver lite bilder för att i så fall kunna göra ett komplett blogginlägg. Och dessa bilder finns på en annan kamera.

Istället kommer det en text som följde med en av de presenter jag fick när jag fyllde år
från en av mina närmsta vänner.
Att nedan text berörde mig lika mycket som när syrrans barn sjöng för mig i telefon på nämnd dag är det inget snack om. Håll till godo:)

Vi möttes på en regnig camping i Malungs by
detta var när jag inom dansen var ganska ny
Du var gästfri och bjöd på varmt the
när jag hade åkt hoj och kom fram klockan tre

I förtältet satt vi alla och ljög
på presenningen med trasmattan låg alla skor i en hög
Det märktes direkt att du var ovanligt snäll
därför blev vi kvar hos dig till det blev kväll

Nu när du min vän, som jag även kallar lillebror
fyller 30 år och äntligen blivit stor
undrar jag vad han ska få, denna tok
e väl ingen idé att ge honom en bok?

För när du sitter på jobbet i din stora bil
upptagen med att ratta den, mil efter mil
så kanske du ändå ibland vill ha nåt annat att göra?
Du kan inte välja på mycket, för du ska ju köra

Men nu vet jag! Här ska du få höra.
------------------------------------------------------------------------

Tack E för dessa fina ord :)


En musicalisk helg på hög nivå

Vet i tusan hur jag ska börja denna blogg. Efter en trevlig helg blev det väll en inte lika trevlig start på veckan.. Kommer ev att skriva ett annat inlägg om just denna dag...

Helgen till ära var mina kära föräldrar här på besök samt en kompis som jag bjöd med upp i samma veva.
För lite drygt två veckor sedan gick jag ju rakryggad in i nästa decennier och de var i
syfte av det som besöket blev ett faktum.

Ett besök som blev lite till det bättre måste jag få säga. Och mycket tack vare min kära mamma som det är lite "jädra anammat" i om man så säger :)
Hon hade redan långt i förväg planerat denna helg åt oss alla fyra. Främst med att boka biljetter till Buddy Holly Musical med Brolle Jr i huvudrollen.

Och det var en musical som innehöll mycket bra musik (blev danssugen redan efter några akter), lite humor och rent ut sagt ett jäkla drag i slutet då det mer eller mindre blev allsång med stående, jublande och applåderande publik. Det hela skedde inne på Göta Lejon. Dock saknade jag lite dans i den bemärkelsen att det blev stundtals lite stelt när låt efter låt drogs av. Några bakgrundsdansare alternativt ett rent dansnummer skulle gjort ett litet + i kanten :)

Tidigare under samma dag hade vi allesammans varit inne i Gamla Stan och shoppat lite i bl a http://www.christinaschollin.com/ - änglabutik och även sett Högvakten under avlösning inför stor publik.

Ett besök, som lockade pappa mer än shopping, blev det ute i det lite mer än 155 meter höga Kaknästornet med dess oändliga utsikt över nästan hela Sthlm. Där intogs även dagens lunch som sedan visade sig hålla i ända till efter musicalen :). Med andra ord, vi blev rejält mätta där "uppe i luften" :) 

På söndagen äntrade de åter bussen som skulle ta dem hela vägen ner till småland och respektive hemorter. Efter lämnade de sig (förutom ett en trevlig helg för oss alla) även ett presentkort på Jack´n Jones, en eltandborste (önskat mig av syster som tilllika är tandhygienist) några kort/bilder från systerbarnen samt en oöppningsbar sparbössa som jag tänker döpa till "Bostadsbidrag - ja tack" .
Detta då jag efter vår lilla shoppingrunda i GS insåg att det inte är lika kul att köpa något till sig själv när man inte har eget boende.
Dax att börja spara med andra ord.:) 

     
 

Bild texter:
1). Högvakten,
2). STOR nalle (jämför med dörren bakom),
3) Kakis (där uppe kan man se ner)
4). Brolle Jr (Omslaget till programmbladet)
5). Egobild i Gamla Stan


Om man kunde fått en puss idag

En schemalagd ledig vecka från jobbet kan ju innebära mycket.
För mig innebär denna vecka konsten "att bara vara".
Och när vädret är näst intill sommarlikt, vad passar inte bättre än en ca två timmars (effektiv tid, t/r) promenad till underbart vackra Hammarby Sjöstad. http://www.hammarbysjostad.se/
Dock tog jag bilen första biten då jag inte vill lägga onödig energi på att gå i "tråkig" miljö.

I morgon eftermiddag kommer min kära föräldrar på besök + en kompis.
Då ska bl a gå på musical med Brolle Jr i huvudrollen :)

!Trevlig helg!


egobild på en brygga i HS

HS -  inte för inte det heter det :)

hade jag haft kvninligt motionssällskap hade jag utan
tvekan testat denna ruta, vem den än varit :)



"Välkommen in i klubben"

Då var den "stora" helgen lagd till historieböckerna.. Och det blir inte nåt "matnyttigt" att läsa där kan jag lova :)

I förra inlägget skrev jag ju att jag mått lite "dåligt" och känt mig lite off så att säga. Trots att man fyllde år i torsdags (GRATTIS till mig själv!) kom aldrig den där lilla glädjekicken eller vad man ska kalla det för. Och preics som jag nämnt innan vet jag lite vad det beror på...

Hur som... I torsdags blev man alltså ett helt år äldre och dessutom yngre än vad jag nånsin kommer att bli. Mao, jag har nu fyllt 30 bast (25 i sinnet dock).
En dag som många säkert skulle göra nåt speciellt på eller nåt annat för att belöna/gratta sig själv..Men inte jag och inte det här året. Kan låta tråkigt men det har som sagt sin förklaring.
Och jag kan erkänna att jag tyckt att det känts aningen onormalt att inte känna nån glädje/inspiration över att fylla år, speciellt nu när man fyllt jämt...

För mig blev det en helt normal (arbets)dag på alla vis förutom att det pep sms/ringde lite oftare än vanligt *ler*. På kvällen bjöd jag dock två av mina kompisar på lite butiksköpt princesstårta.

Även om också lördagen innebar arbete innan en veckas schemalagd ledighet skulle träda i kraft fanns det utrymme för en danskryssning med Birka till Åland. En x-ning som innehöll "allt!:"

Bra väder, dans till hela fyra band på dubbelt så många timmar, god dryck (ej "hallonsaft"), härliga danser, underbara människor/vänner/hyttkompisar/dansfolk, goda räksmörgåsar (ingen x utan att äta en sån), "svajande" dansgolv och mycket mer. För att inte tala om alla härliga skratt man fått.

Summan av kardemumman blir att med tanke på mina förutsättnngar inför denna kryssning blev den bra mycket bättre än jag trodde:). Tack ALLA som bidrog till detta på ett eller annat sätt!

Kram / Tusse

Blickar lite framåt

Opps, här var det länge sen jag skrev nåt... Kanske dax nu eller inte...

Har väl egentligen inte känt att det funnits nåt direkt intressant att skriva om.. Eller ja, kanske om jag velat antränga mig lite.. Nu sista dagarna har jag tappat stinget lite och den positiva gnistan. Det har sina skäl till det som jag inte tänker gå in närmre på. Ni som känner mig vet vad jag menar...

Solen skiner ute just och satt för en stund sen och slumrade till i den samma. Hoppas att lite solenergi kan få mig att känna mer glädje och längtan till det som komma skall..

För från och med torsdag stämplar jag ut mig som 29-åring och det är bl a det jag borde känna mer glädje över..Det ska ju vara kul att fylla år :)!!!.. Dock har jag avböjt mig allt stort firande mm..Hade lite planer att fixa nån fest av nåt slag men har helt enkelt inte haft motivation/vilja etc till det.. Kan väl ha fest eller göra nåt skoj när jag fyller 31 eller längre fram i vinter... Orkar helt inte göra nån större grej av att jag fyller jämt...

På lördag bär det av (om allt går som tänkt)  på en liten kryssning tvärs över sundet, dvs Åland t/r...Det får bli mitt eget lilla firande tillsammans med några vänner. Dock inte i det syfte jag åker...

Har tänkt att nån gång ska jag även ta tag i utseendet på bloggen och göra den lite mer personlig. Det märks när det skett :)

Som avslutning på dett lilla spontana inlägg kan jag säga att tidigare inlägg "Var är du nån stans" har verkställts och jag har lyckats få tag i min emigrerade vän..:). Förbaskat kul att det gav ett bra/lyckat resultat :)

Chaio!/ M

RSS 2.0